8 grudnia 2012

ZAPIEKANE SZASZŁYKI DROBIOWE

W lodówce oprócz światła, kilka zbłąkanych warzyw, a na obiad trzeba coś zrobić, coś szybkiego, żeby wszyscy byli zadowoleni :)



Szaszłyki drobiowe

1 cukinia
1 papryka czerwona
5 dużych pieczarek
2 filety z piersi kurczaka
sok z cytryny
imbir 
papryka ostra lub kilka kropelek Tabasco
bazylia
1 łyżka oliwy

Kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy oliwą, imbirem, papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
 W tym czasie paprykę kroimy w dużą kostkę, cukinię w plasterki, pieczarki na połówki (ćwiartki są za małe - choć przed pieczeniem były duże ;)).
Gotowe składniki na przemian nadziewamy na patyczki, polewamy sokiem z cytryny i posypujemy bazylią.

Piec w 180 stopniach ok 20 minut.

 Smacznego :)


1 komentarz:

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)