Pyszny i lekki sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem mleka. Idealny do makaronu czy gołąbków.
Jogurtowy sos koperkowy
Jogurtowy sos koperkowy
2 porcje
180 g jogurtu greckiego
kilka łyżek mleka
1 mała cebulka
1 pęczek koperku
1 łyżeczka oleju/oliwy
1 łyżeczka oleju/oliwy
sól i pieprz do smaku
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy mleko - zagotować.
Smacznego :)
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy mleko - zagotować.
Jogurt
roztrzepujemy i przekładamy do miseczki, dodajemy trochę zagotowanego mleka z cebulką -
mieszamy, następnie wlewamy całą mieszankę na patelnię i doprowadzamy do
wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodajemy posiekany koperek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)