18 października 2013

JAJECZNICA Z KURKAMI

Dawno nic nie dodawałam, bo niestety nie było czasu. Praca, obrona, świętowanie urodzin, trochę się tego nazbierało ;) 
Dzisiejszy dzień będzie grzybowy, a raczej kurkowy. Zapraszam :)
 

Jajecznica z kurkami
2 porcje

4 jaja
2-3 garście świeżych kurek
2 łyżki śmietany (lub mleka)
1 łyżeczka oleju
1 łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku

Kurki myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, następnie większe kroimy w kostkę.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy masło, gdy masło się rozpuści wrzucamy kurki - smażymy, aż zrobią się złote.
Jaja wbijamy do większej miski, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i mieszamy. Następnie wlewamy masę jajeczną na patelnię i smażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do uzyskania ulubionej konsystencji.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)