8 lutego 2014

JOGURTOWY SOS KOPERKOWY

Pyszny i lekki sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem mleka. Idealny do makaronu czy gołąbków.


Jogurtowy sos koperkowy
2 porcje
 
180 g jogurtu greckiego
kilka łyżek mleka
1 mała cebulka
1 pęczek koperku
1 łyżeczka oleju/oliwy
sól i pieprz do smaku 

Cebulkę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy mleko - zagotować.
Jogurt roztrzepujemy i przekładamy do miseczki, dodajemy trochę zagotowanego mleka z cebulką - mieszamy, następnie wlewamy całą mieszankę na patelnię i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem, na koniec dodajemy posiekany koperek.

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)