Na przepis na tą fasolkę natknęłam się w programie Ellie Krieger i musiałam ją zrobić, wyglądała tak pysznie.. Żałuję, że dopiero teraz poznałam ten przepis..
W oryginale z natką, cebulą i orzechami włoskimi a u mnie..
W oryginale z natką, cebulą i orzechami włoskimi a u mnie..
Fasolka szparagowa z dresingiem orzechowym
4 garście mrożonej fasolki szparagowej
2 garście prażonych orzechów ziemnych
dresing
Fasolkę gotować na parze ok 4-5 minut. Wrzucić na chwilę do lodowatej wody - odcedzić.
Posypać posiekanymi orzechami, polać dresingiem i wymieszać.
Dresing
1 łyżkeczka dobrego oleju rzepakowego
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
Smacznego :)
Fasolka i orzechy? To może być całkiem niezłe...
OdpowiedzUsuńWow, brzmi super :) Jako że jestem wielką fanką orzechów, czuję że to może się okazać moim ulubionym sposobem na fasolkę :)
OdpowiedzUsuńOd wczoraj to mój ulubiony sposób na fasolkę :)
OdpowiedzUsuń