17 stycznia 2013

ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ GRYCZANĄ

Miałam ochotę na krupnik, gdy już zaczęłam się przygotowywać, okazało się, że brakuje mi podstawowych składników. ehh..  stąd też pomysł na zupę warzywną z kaszą gryczaną :)



Zupa warzywna z kaszą gryczaną

 2 duże marchewki
1/2 małego selera
2 garście mrożonej fasolki szparagowej
400 g warzyw mrożonych (m.in. groszek, kalafior, brukselka)
100 g kaszy gryczanej
2l wody

2 liście laurowe
świeży koperek
jarzynka Polskie ogrody
pieprz

Umytą marchew i seler obieramy i kroimy w paski, chwilę podsmażamy na oliwie, dodajemy mrożone warzywa, liście laurowe i zalewamy wodą. 
Gdy wywar się zagotuje wsypujemy kaszę, dodajemy przyprawy i gotujemy około 10 minut, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)