Miałam ochotę na krupnik, gdy już zaczęłam się przygotowywać, okazało się, że brakuje mi podstawowych składników. ehh.. stąd też pomysł na zupę warzywną z kaszą gryczaną :)
Zupa warzywna z kaszą gryczaną
2 duże marchewki
1/2 małego selera
2 garście mrożonej fasolki szparagowej
400 g warzyw mrożonych (m.in. groszek, kalafior, brukselka)
100 g kaszy gryczanej
2l wody
2 liście laurowe
świeży koperek
jarzynka Polskie ogrody
pieprz
Umytą marchew i seler obieramy i kroimy w paski, chwilę podsmażamy na oliwie, dodajemy mrożone warzywa, liście laurowe i zalewamy wodą.
Gdy wywar się zagotuje wsypujemy kaszę, dodajemy przyprawy i gotujemy około 10 minut, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Smacznego :)
1/2 małego selera
2 garście mrożonej fasolki szparagowej
400 g warzyw mrożonych (m.in. groszek, kalafior, brukselka)
100 g kaszy gryczanej
2l wody
2 liście laurowe
świeży koperek
jarzynka Polskie ogrody
pieprz
Umytą marchew i seler obieramy i kroimy w paski, chwilę podsmażamy na oliwie, dodajemy mrożone warzywa, liście laurowe i zalewamy wodą.
Gdy wywar się zagotuje wsypujemy kaszę, dodajemy przyprawy i gotujemy około 10 minut, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)