Kota nie ma a myszy harcują ;) Miła niespodzianka na mnie czekała po powrocie :) Dziękuję za okrągłą liczbę wyświetleń i proszę o więcej! ;)
Zapraszam na kolejną odsłonę nadzianego kuraka :)
już wiem jakie będą nagrody w konkursie :)
Zapraszam na kolejną odsłonę nadzianego kuraka :)
już wiem jakie będą nagrody w konkursie :)
Filet nadziewany szpinakiem i goudą
2 filety z piersi kurczaka
3-4 garście świeżego szpinaku
2-4 plasterki sera gouda light
1 ząbek czosnku
bazylia, papryka
sól, pieprz do smaku
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku.
Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku.
Na fileta kładziemy po 1-2 plasterki sera, na ser wykładamy szpinak, następnie kurczaka zawijamy w roladki.
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Pieczemy w 180 stopniach ok 20 - 25 minut
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).
Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinakiem i papryką
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).
Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinakiem i papryką
Smacznego :)
Smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
UsuńSzkoda tylko, że przepisu nie ma, bo to coś ekstra! :)
OdpowiedzUsuńPrzepis jest :) Może był jakiś błąd na stronie?:/
UsuńPrzepis świetny, a ja zapraszam do mnie na konkurs, bo do wygrania są świetne nagrody:)
OdpowiedzUsuń