24 stycznia 2013

FILET NADZIANY SZPINAKIEM I SEREM GOUDA

Kota nie ma a myszy harcują ;) Miła niespodzianka na mnie czekała po powrocie :) Dziękuję za okrągłą liczbę wyświetleń i proszę o więcej! ;) 
Zapraszam na kolejną odsłonę nadzianego kuraka :) 
już wiem jakie będą nagrody w konkursie :)


Filet nadziewany szpinakiem i goudą

2 filety z piersi kurczaka 
 3-4 garście świeżego szpinaku
2-4 plasterki sera gouda light
1 ząbek czosnku
bazylia, papryka
 sól, pieprz do smaku 
1 łyżeczka oliwy z oliwek

Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut. 
Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku.
Na fileta kładziemy po 1-2 plasterki sera, na ser wykładamy szpinak, następnie kurczaka zawijamy w roladki.
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Pieczemy w 180 stopniach ok 20 - 25 minut 
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).

Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinakiem i papryką

 Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Szkoda tylko, że przepisu nie ma, bo to coś ekstra! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis jest :) Może był jakiś błąd na stronie?:/

      Usuń
  2. Przepis świetny, a ja zapraszam do mnie na konkurs, bo do wygrania są świetne nagrody:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)