Filet nadziewany morelą
2 filety z piersi kurczaka
16-20 sztuk suszonej moreli
imbir, bazylia, papryka
imbir, bazylia, papryka
Z kurczaka rozcinamy serduszka i rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron imbirem, papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Morele na chwilę zalewamy wrzątkiem.
Na fileta kładziemy po 8-10 moreli, następnie zawijamy w roladki.
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Piec w 180 stopniach ok 20 - 25 minut
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).
Podałam z ryżem brązowym i rukolą z żurawiną
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).
Podałam z ryżem brązowym i rukolą z żurawiną
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)