Ostatnio czasu nie mam za wiele, do tego co weekend szkoła i terminy gonią.
Nie gotowałam bo w zasadzie nie było dla kogo gotować, do dziś ;)
Filet nadziewany pieczarkami i mozzarellą
2 filety z piersi kurczaka
200g pieczarek
1/2 kulki mozzarelli light
1 cebula
sól, pieprz
imbir, bazylia, papryka
1 łyżka oliwy
1/2 kulki mozzarelli light
1 cebula
sól, pieprz
imbir, bazylia, papryka
1 łyżka oliwy
Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron imbirem, papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Mozzarellę kroimy w plasterki, a cebulę i pieczarki w kostkę i podsmażamy na oliwie.
Na fileta kładziemy po 2 plasterki sera, na ser wykładamy pieczarki, następnie kurczaka zawijamy w roladki.
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Piec w 180 stopniach ok 20 - 25 minut
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).
Podałam z kuskusem i sałatą:
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).
Podałam z kuskusem i sałatą:
Sos czosnkowy
1 mały jogurt naturalny
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz, zioła
świeża natka pietruszki
świeża natka pietruszki
Sałata z pomidorami
kilka liści sałaty
kilka suszonych pomidorów
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidory kroimy w plasterki, mieszamy z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Super pomysł na apetyczną, soczystą, nadziewaną pierś!
OdpowiedzUsuńJej uwielbiam takie rzeczy mniam ....
OdpowiedzUsuńCiekawe pomysły masz :)
zapraszam do siebie i pozdrawiam
Pychaaa, właśnie robiłam na obiad! Polecam wszystkim Paniom do wypróbowania :) na pewno będę robiła to często :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało! Pozdrawiam :)
UsuńJuż po przeczytaniu podoba mi się przepis. Jutro mam gości na obiedzie więc zrobię nadziewane filety. Dzięki za fajny pomysł
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że smakowało :)
Usuń