13 grudnia 2012

FILET NADZIEWANY PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ

Ostatnio czasu nie mam za wiele, do tego co weekend szkoła i terminy gonią. 
Nie gotowałam bo w zasadzie nie było dla kogo gotować, do dziś ;)



Filet nadziewany pieczarkami i mozzarellą

2 filety z piersi kurczaka 
200g pieczarek
1/2 kulki mozzarelli light 
1 cebula
sól, pieprz
imbir, bazylia, papryka
1 łyżka oliwy

Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron imbirem, papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.
 Mozzarellę kroimy w plasterki, a cebulę i pieczarki w kostkę i podsmażamy na oliwie.
Na fileta kładziemy po 2 plasterki sera, na ser wykładamy pieczarki, następnie kurczaka zawijamy w roladki.
Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz).
Piec w 180 stopniach ok 20 - 25 minut 
(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni).

Podałam z kuskusem i sałatą:


 Sos czosnkowy
1 mały jogurt naturalny
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz, zioła
świeża natka pietruszki

Czosnek wyciskamy do jogurtu, doprawiamy do smaku i mieszamy.

 Sałata z pomidorami

kilka liści sałaty
kilka suszonych pomidorów

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidory kroimy w plasterki, mieszamy z sosem czosnkowym.

 Smacznego :)


6 komentarzy:

  1. Super pomysł na apetyczną, soczystą, nadziewaną pierś!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jej uwielbiam takie rzeczy mniam ....
    Ciekawe pomysły masz :)
    zapraszam do siebie i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychaaa, właśnie robiłam na obiad! Polecam wszystkim Paniom do wypróbowania :) na pewno będę robiła to często :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakowało! Pozdrawiam :)

      Usuń
  4. Już po przeczytaniu podoba mi się przepis. Jutro mam gości na obiedzie więc zrobię nadziewane filety. Dzięki za fajny pomysł

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że smakowało :)

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)