28 grudnia 2012

KLUSKI Z MAKIEM

Święta święta i po świętach.. Przepisy trochę spóźnione, ale może ktoś coś wykorzysta na Sylwestra ;)



Kluski z makiem

200g makaronu razowego wstążki
100g mielonego maku
100g mieszanki orzechów
2-3 garście rodzynek
2-3 garście jagód goji
2 łyżeczki miodu
1/2 szklanki mleka/wody

Makaron gotujemy al dente. 
Mak zalewamy gorącym mlekiem (ewentualnie wrzątkiem) i odstawiamy aż nasiąknie.
Na koniec do makaronu dodajemy mak, posiekane orzechy, rodzynki i jagody. Dosładzamy miodem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)