8 grudnia 2012

SURÓWKA Z PORA

Surówki są dobrym dodatkiem do każdego dania, choć pewnie nie wszyscy się z tym zgodzą.. Trochę ostrości daje por i musztarda, a słodyczy jabłko i marchewka. Pycha :)


Surówka z pora
2 - 3 porcje

1 średni por
1 marchewka
1 małe jabłko
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

Pora przekroić na pół dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Marchew i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 
Na koniec dodajemy jogurt, musztardę i doprawiamy do smaku - wszystko mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na 30 - 60 minut, aby składniki się przegryzły.

Smacznego :)

1 komentarz:

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)