Drugie podejście do Scones z bloga Darii z suszonymi pomidorami i bazylią, tym razem troszkę za długo w piekarniku, ale wyszły kruche i mięciutkie w środku :)
3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 3 zboża
1/4 szklanki mąki żytniej razowej (typ 2000)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki masła
2 łyżki sosu czosnkowego
szczypta soli
bazylia
kilka pomidorków suszonych
Suszone
pomidory kroimy w plasterki. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy sól,
bazylię, pomidory, masło i jogurt. Wyrabiamy aż będzie odchodzić od
ręki.
Formujemy 4 bułeczki. (wyszło mi 5 bułeczek)
Piec w 160 stopniach ok 15-20 minut.
Podałam z twarożkiem z rzodkiewką i łososiem.
Podałam z twarożkiem z rzodkiewką i łososiem.
Smacznego :)
cieszę się, że smakowały!
OdpowiedzUsuńja również muszę powtórzyć takie śniadanko i zrobię wlaśnie bardziej na wytrawnie:D
Zmyślny przepis:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie łososia i suszonych pomidorów, muszę zrobić takie bułeczki!
OdpowiedzUsuńświetny blog, bardzo lubie takie pyszne i zdrowe przepisy :)
Bardzo dziękuję i zapraszam :)
Usuńa ja będę dzisiaj robić te bułeczki :)
OdpowiedzUsuń