6 stycznia 2013

PYSZNA FASOLKA Z DRESINGIEM ORZECHOWYM

Na przepis na tą fasolkę natknęłam się w programie Ellie Krieger i musiałam ją zrobić, wyglądała tak pysznie.. Żałuję, że dopiero teraz poznałam ten przepis..
W oryginale z natką, cebulą i orzechami włoskimi a u mnie..



 Fasolka szparagowa z dresingiem orzechowym

4 garście mrożonej fasolki szparagowej
2 garście prażonych orzechów ziemnych
 dresing

Fasolkę gotować na parze ok 4-5 minut. Wrzucić na chwilę do lodowatej wody - odcedzić.
Posypać posiekanymi orzechami, polać dresingiem i wymieszać.

Dresing

1 łyżkeczka dobrego oleju rzepakowego
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku

Składniki dokładnie wymieszać.

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Fasolka i orzechy? To może być całkiem niezłe...

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, brzmi super :) Jako że jestem wielką fanką orzechów, czuję że to może się okazać moim ulubionym sposobem na fasolkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Od wczoraj to mój ulubiony sposób na fasolkę :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)