14 września 2013

LECZO WEGETARIAŃSKIE

Na leczo czekam cały rok, tylko to zrobione latem najbardziej mi smakuje. Zapraszam :)



Leczo wegetariańskie
4 porcje

2 średnie cukinie
1 papryka zielona
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka biała
3 ostre węgierskie papryczki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
garść natki pietruszki
garść liści bazylii
1/2 łyżeczki bazylii suszonej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżka oliwy lub oleju
sól i pieprz do smaku

Warzywa dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę.

Na rozgrzany wok wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną paprykę i podsmażamy około 5 minut. Gdy papryka zwiędnie dodajemy cukinię, pokrojone papryczki i przyprawy - smażymy około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. 

Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekane zioła. Podajemy z ryżem lub pieczywem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)