Przez ostatnie dni na obiad był smak mojego dzieciństwa w dwóch wersjach, dla mnie z pieczarkami a dla Kota
w wersji mięsnej.
w wersji mięsnej.
Łazanki z pieczarkami
500 g kapusty kiszonej
300 g pieczarek
200 g makaronu kokardki z pełnego ziarna
1 duża cebula
1 łyżka oleju
1/4 łyżeczki kminku
1/4 łyżeczki kminku rzymskiego (kumin)
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
sól, pieprz do smaku
Kapustę wyciskamy z soku, kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, oba rodzaje kminku, zalewamy to wodą i gotujemy do miękkości - wyciągamy ziele i liść laurowy, odcedzamy.
W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy plasterki pieczarek, doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy ugotowaną kapustę i makaron, chwilkę podsmażamy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)