W ten piękny słoneczny zimowy dzień zapraszam na wiosenny makaron :)
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
200 g świeżego szpinaku
250 g makaronu pappardelle
200 g wędzonego łososia w plastrach
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki serka Bieluch
(light nie polecam)
1 czerwona cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
250 g makaronu pappardelle
200 g wędzonego łososia w plastrach
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki serka Bieluch
(light nie polecam)
1 czerwona cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
W woku na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i
wyciśnięty czosnek. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak, dusimy na
małym ogniu około 5 minut.
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
Do szpinaku dodajemy jogurt i serek, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Następnie dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paski łososia -
mieszamy i gotowe.
Smacznego :)
Niezawodne połączenie;)
OdpowiedzUsuń