14 marca 2013

MUSZLE Z WEGETARIAŃSKIM CHILI

W niedzielę świętowaliśmy Dzień Kobiet i Dzień Mężczyzn
i podałam muszle z chili :)


Muszle z chili

1/2 opakowania makaronu muszle 
porcja wegetariańskiego chili
200 g przecieru pomidorowego
1/2 szlanki wody lub bulionu
kilka kropel Tabasco
1/2 łyżeczki bazylii suszonej
sól do smaku
posiekana natka pietruszki 
 
Makaron gotujemy al dente i nadziewamy wcześniej przygotowanym chili. 
Do rondla wlewamy przecier i wodę, doprawiamy i chwilę gotujemy. Wylewamy połowę do naczynia żaroodpornego, następnie układamy nadziane muszle i polewamy pozostałym sosem.
Piec w 180 stopniach przez 10 - 15 minut.

Smacznego :)

2 komentarze:

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)