20 marca 2013

PAPPARDELLE ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM

W ten piękny słoneczny zimowy dzień zapraszam na wiosenny makaron :)


Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

200 g świeżego szpinaku
250 g makaronu pappardelle
200 g wędzonego łososia w plastrach
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki serka Bieluch

(light nie polecam)
1 czerwona cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

 W woku na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak, dusimy na małym ogniu około 5 minut. 
W tym czasie gotujemy makaron al dente. 
Do szpinaku dodajemy jogurt i serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paski łososia - mieszamy i gotowe.

Smacznego :)

1 komentarz:

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)