Dziś zapraszam na ostatni (w tym tygodniu) przepis na pyszny i sycący makaron :)
Makaron z wędzoną makrelą
200 g makaronu kokardki
1 wędzona makrela (około 250 g)
2 duże łyżki serka Bieluch
(light nie polecam)
(light nie polecam)
1 mała cebula
1 łyżeczka oliwy/oleju
1/2 pęczka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Makaron gotujemy al dente.
Makrelę oczyszczamy z ości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
W międzyczasie wlewamy do woka oliwę i podsmażamy cebulkę, dodajemy ugotowany makaron i mieszamy.
Dodajemy serek, doprawiamy do smaku i znów mieszamy. Na koniec dodajemy oczyszczoną makrelę, chwilkę smażymy, mieszamy i gotowe.
Uwielbiam kokardki:-)) Z makrelą jeszcze nie jadłam i chętnie go wypróbuje . Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńSmacznego! Pozdrawiam :)
Usuńmmm, w sam raz na piąteczek :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) wypróbowałam i jestem zadowolona. Nigdy nie jadłam makreli w takiej wersji ale jest pychaaaaaaa :)
OdpowiedzUsuńMiło jest czytać takie komentarze! Cieszę się, że smakowało! Pozdrawiam gorąco :)
Usuń