Zapomniałam Was poinformować, że mam jeszcze do oddania "Kuchnię czeską"
Pierwsza osoba, która zostawi komentarz ("chcę książkę") pod tym postem lub pod zdjęciem na FB otrzyma książkę! Warunkiem jest udział w "Akcji Kolacji".
Pierwsza osoba, która zostawi komentarz ("chcę książkę") pod tym postem lub pod zdjęciem na FB otrzyma książkę! Warunkiem jest udział w "Akcji Kolacji".
A w między czasie zapraszam na mój dzisiejszy deser :)
Przepis zgłaszam do konkursu "Inspiruje nas Fit&Easy" :)
Roszponka z mango i mozzarellą
opakowanie roszponki Fit & Easy
1 dojrzałe mango
1 awokado
100 g małych kulek mozzarelli
Roszponkę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
Mango obieramy i kroimy w kostkę (najlepiej nad miską z sałatą).
Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy odrobiną limonki (z sosu) - wtedy nie ściemnieje.
Owoce wrzucamy do miski i dodajemy połówki mozzarelli.
Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy odrobiną limonki (z sosu) - wtedy nie ściemnieje.
Owoce wrzucamy do miski i dodajemy połówki mozzarelli.
sos czekoladowo-orzechowy
3-4 kostki czekolady
kilka łyżek mleka
2 łyżeczki masła orzechowego
sok z 1 limonki (odrobina do sałatki)
1 łyżeczka oleju lnianego
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka miodu
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - powinna mieć rzadką konsystencję.
Dodajemy masło orzechowe, olej, sok z limonki i miód i dokładnie mieszamy.
Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Można podać na pełnoziarnistych gofrach.
Smacznego :)
Bardzo moje smaki. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń