2 maja 2013

SPAGHETTI Z WIEJSKĄ KIEŁBASKĄ I MOZZARELLĄ

Czym zadowolić głodnego mięsożercę? = podsmaż cebulę z kiełbaską i dodaj makaron ;)


Spaghetti z wiejską kiełbaską i mozzarellą

200 g makaronu spaghetti
100 g wiejskiej kiełbasy
1 kulka mozzarelli light
1 cebula 
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
1/2 pęczka szczypiorku
 1 łyżeczka oleju ryżowego/oliwy
1/4 szklanki wody z gotowania makaronu

 Makaron gotujemy  al dente. 
W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę - smażymy, aż się zrumieni.
Dodajemy posiekane zioła, ugotowany makaron i wodę z gotowania - dokładnie mieszamy. A na koniec dodajemy startą mozzarellę i chwilę podsmażamy, aż ser się rozpuści.

Smacznego :)

zdjęcia krok po kroku

2 komentarze:

  1. Dzięki za pyszny przepis! Zaciekawiło mnie bardzo tylko jedno: dlaczego na patelnię wlewasz wodę z gotowania?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na zdrowie! :)
      Wodę z gotowania się makaronu dodaje się, aby makaron się nie sklejał i dobrze połączył się z pozostałymi składnikami. Pozdrawiam :)

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)