Czym zadowolić głodnego mięsożercę? = podsmaż cebulę z kiełbaską i dodaj makaron ;)
Spaghetti z wiejską kiełbaską i mozzarellą
200 g makaronu spaghetti
100 g wiejskiej kiełbasy
1 kulka mozzarelli light
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżeczka oleju ryżowego/oliwy
1/4 szklanki wody z gotowania makaronu
Makaron gotujemy al dente.
W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę - smażymy, aż się zrumieni.
Dodajemy posiekane zioła, ugotowany makaron i wodę z gotowania - dokładnie mieszamy. A na koniec dodajemy startą mozzarellę i chwilę podsmażamy, aż ser się rozpuści.
Smacznego :)
zdjęcia krok po kroku
Dzięki za pyszny przepis! Zaciekawiło mnie bardzo tylko jedno: dlaczego na patelnię wlewasz wodę z gotowania?
OdpowiedzUsuńNa zdrowie! :)
UsuńWodę z gotowania się makaronu dodaje się, aby makaron się nie sklejał i dobrze połączył się z pozostałymi składnikami. Pozdrawiam :)