3 maja 2013

JAJECZNICA Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ

Dziś rano otwieram lodówkę a tam.. zapomniane pieczarki z mozzarellą (resztki po cannelloni).. Długo nie myśląc wrzuciłam na patelnie, zalałam jajem i gotowe ;)

 

 Jajecznica z pieczarkami i mozzarellą
(2 porcje)

4 jaja
3 łyżki farszu
 lub 
2-3 pieczarki
1-2 łyżki startej mozzarelli
odrobina oliwy lub oleju 
 
sól i pieprz do smaku

dodatki:
2 pomidory
2-3 kromki chleba lub innego pieczywa 
 szczypiorek

1. Farsz wrzucamy na patelnię i chwilę podgrzewamy, gdy ser zacznie się rozpuszczać dodajemy roztrzepane jaja i doprawiamy do smaku.  

2. Pieczarki kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i podsmażamy. Dodajemy roztrzepane jaja z dodatkiem sera, doprawiamy i gotowe :)
 
Podałam z pokrojonym pomidorem, szczypiorkiem i chlebem.

 Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)