Dziś rano otwieram lodówkę a tam.. zapomniane pieczarki z mozzarellą (resztki po cannelloni).. Długo nie myśląc wrzuciłam na patelnie, zalałam jajem i gotowe ;)
Jajecznica z pieczarkami i mozzarellą
(2 porcje)
4 jaja
3 łyżki farszu
lub
2-3 pieczarki
1-2 łyżki startej mozzarelli
odrobina oliwy lub oleju
sól i pieprz do smaku
dodatki:
2 pomidory
2-3 kromki chleba lub innego pieczywa
szczypiorek
1. Farsz wrzucamy na patelnię i chwilę podgrzewamy, gdy ser zacznie się rozpuszczać dodajemy roztrzepane jaja i doprawiamy do smaku.
2. Pieczarki kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i podsmażamy. Dodajemy roztrzepane jaja z dodatkiem sera, doprawiamy i gotowe :)
Podałam z pokrojonym pomidorem, szczypiorkiem i chlebem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)