Zapraszam na szybką i zdrową przekąskę :)
Nadziana rzodkiewka bierze udział w konkursie na Wiosenną przekąskę oraz w konkursie piknikowym.
Nadziana rzodkiewka
6 - 10 rzodkiewek
120 g lekkiego serka Bieluch
3-4 gałązki szczypiorku
3-4 duże świeże listki bazylii
sól i pieprz do smaku
120 g lekkiego serka Bieluch
3-4 gałązki szczypiorku
3-4 duże świeże listki bazylii
sól i pieprz do smaku
Rzodkiewkę, szczypiorek i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy.
Przekrawamy rzodkiewkę zaraz przy natce, odwracamy i delikatnie odcinamy skórkę (aby rzodkiewka stała stabilnie), następnie małą łyżeczką wydrążamy środek.
Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, bazylię i resztki z rzodkiewki, doprawiamy i mieszamy.
Przygotowanym serkiem nadziewamy wydrążone rzodkiewki.
Smacznego :)
Świetna przekąska !
OdpowiedzUsuńtakie małe, smaczne co nieco:)
OdpowiedzUsuńnic dodać nic ująć :)
Usuń