17 maja 2013

NADZIANA RZODKIEWKA

Zapraszam na szybką i zdrową przekąskę :)
 Nadziana rzodkiewka bierze udział w konkursie na Wiosenną przekąskę oraz w konkursie piknikowym.


Nadziana rzodkiewka

6 - 10 rzodkiewek
120 g lekkiego serka Bieluch
3-4 gałązki szczypiorku
3-4 duże świeże listki bazylii
sól i pieprz do smaku

Rzodkiewkę, szczypiorek i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy. 
Przekrawamy rzodkiewkę zaraz przy natce, odwracamy i delikatnie odcinamy skórkę (aby rzodkiewka stała stabilnie), następnie małą łyżeczką wydrążamy środek. 
Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, bazylię i resztki z rzodkiewki, doprawiamy i mieszamy. 
Przygotowanym serkiem nadziewamy wydrążone rzodkiewki. 

Smacznego :) 

Piechotą do lata...

3 komentarze:

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)