26 maja 2013

TAGLIATELLE Z RUKOLĄ, KIEŁKAMI I POMIDORKAMI

Dziś zostałam sama, więc nie wysilałam się w sprawie obiadu. Zapraszam na szybki makaron :)
Przepis zgłaszam do konkursu "Inspiruje nas Fit&Easy" :)


Makaron z rukolą
1 duża porcja lub 2 małe

100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
1/2 opakowania rukoli Fit & Easy
kilka pomidorków koktajlowych
garść kiełków brokuła
1 - 2 łyżki startego grana padano   
2 małe ząbki czosnku
1 łyżeczka oleju/oliwy
sól, pieprz do smaku

Makaron gotujemy al dente.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek
Gdy wyczujemy aromat czosnku wrzucamy na patelnię umytą i osuszoną rukolę, doprawiamy i chwilkę podsmażamy - aż zwiędnie.
Dodajemy połówki pomidorków i chwilkę podgrzewamy.
Na koniec dodajemy kiełki, ugotowany makaron i starty ser - mieszamy, chwilę podgrzewamy i podajemy.

Smacznego :)

Sałatki przepisy Fit & Easy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)