Poprzednie gofry były z jaj i mąki, a te są wegańskie z pysznym masłem orzechowym :)
Jedyna między nimi różnica to taka, że te są mniej chrupiące..
Po oryginalny przepis odsyłam na Puszka.pl
Pełnoziarniste gofry z masłem orzechowym
(6 sztuk)
1 szklanka mąki pełnoziarnistej 3 zboża
1 szklanka mleka owsianego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżeczki słodzika Stewia w proszku
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka oleju
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, powinno mieć gęstą konsystencję.
Ciasto wylewamy partiami na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy (około 6 minut - zależy od gofrownicy).
Studzimy pojedynczo na kratce.
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, powinno mieć gęstą konsystencję.
Ciasto wylewamy partiami na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy (około 6 minut - zależy od gofrownicy).
Studzimy pojedynczo na kratce.
Do dekoracji:
500 g twarożku
500 g twarożku
1 łyżeczka słodzika Stewia w proszku
1 łyżeczka esencji waniliowej
banany
masło orzechowe
Twarożek ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy słodzik i esencję - ubijamy do połączenia składników - odstawiamy do lodówki.
1 łyżeczka esencji waniliowej
banany
masło orzechowe
Twarożek ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy słodzik i esencję - ubijamy do połączenia składników - odstawiamy do lodówki.
zdrowe gofry, czego chcieć więcej? :)
OdpowiedzUsuńChyba tylko dokładki :)
Usuńgofry z masłem orzechowym -omomom *-*
OdpowiedzUsuń