25 maja 2013

RUKOLA Z CIECIORKĄ, KALAREPKĄ I SELEREM NACIOWYM

Zapraszam na pyszną i chrupiącą sałatkę. 
 Moja kolejna propozycja do konkursu "Inspiruje nas Fit&Easy" :)


Rukola z cieciorką, kalarepką i selerem

opakowanie rukoli Fit & Easy
opakowanie sera feta
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1-2 małe kalarepki
2-3 łodygi selera naciowego
kilka listków bazylii
1/4 pęczka natki pietruszki
2 łyżki nasion dyni
 
Warzywa dokładnie myjemy. 
Rukolę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski. 
Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę a seler w plasterki. 
Bazylię i natkę siekamy, a ser kroimy w kostkę. 
Wszystkie posiekane warzywa, ser i ciecierzycę wrzucamy do miski i posypujemy dynią. 

Dresing:

2 łyżki oleju lnianego
1 łyżka octu jabłkowego
1-2 łyżeczki ostrej musztardy
pieprz

Do małej miseczki wlewamy olej, ocet, dodajemy musztardę i odrobinę pieprzu i energicznie mieszamy, aż składniki się wymieszają. 
 Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i podajemy. 

Nie dodawałam soli ze względu na słony ser. 

Smacznego :) 

Ciecierzyca w roli głównejPrzepisy sałatki Fit & Easy

3 komentarze:

  1. Witam Cię w akcji Ciecierzyca w roli głównej, świetny pomysł na sałatkę
    Pozdrawiam
    Laura

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za przepis,
    Fajnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że smakowało! :) Pozdrawiam :)

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)