Zapraszam na pyszną i chrupiącą sałatkę.
Moja kolejna propozycja do konkursu "Inspiruje nas Fit&Easy" :)
Rukola z cieciorką, kalarepką i selerem
opakowanie rukoli Fit & Easy
opakowanie sera feta
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1-2 małe kalarepki
2-3 łodygi selera naciowego
kilka listków bazylii
1/4 pęczka natki pietruszki
2 łyżki nasion dyni
opakowanie sera feta
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1-2 małe kalarepki
2-3 łodygi selera naciowego
kilka listków bazylii
1/4 pęczka natki pietruszki
2 łyżki nasion dyni
Warzywa dokładnie myjemy.
Rukolę płuczemy, osuszamy i wrzucamy do miski.
Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę a seler w plasterki.
Bazylię i natkę siekamy, a ser kroimy w kostkę.
Wszystkie posiekane warzywa, ser i ciecierzycę wrzucamy do miski i posypujemy dynią.
Dresing:
2 łyżki oleju lnianego
1 łyżka octu jabłkowego
1-2 łyżeczki ostrej musztardy
pieprz
Do małej miseczki wlewamy olej, ocet, dodajemy musztardę i odrobinę pieprzu i energicznie mieszamy, aż składniki się wymieszają.
Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i podajemy.
Nie dodawałam soli ze względu na słony ser.
Smacznego :)
Witam Cię w akcji Ciecierzyca w roli głównej, świetny pomysł na sałatkę
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Laura
Dzięki za przepis,
OdpowiedzUsuńFajnie smakuje :)
Cieszę się, że smakowało! :) Pozdrawiam :)
Usuń