Lekka i przyjemna sałatka na podwieczorek :)
2 garście mix sałat
2 garście świeżego szpinaku
1 duży pomidor (kilka pomidorków cherry)
natka pietruszki
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
opcjonalnie nasiona dyni, słonecznik
Osuszoną sałatę i szpinak rwiemy do miski.
Pomidora kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do sałaty.
Do miseczki wlewamy ocet, doprawiamy solą i
pieprzem. Mieszamy do rozpuszczenia soli. Następnie wlewamy oliwę i energicznie
mieszamy.
Przed podaniem wlać winegret na sałatkę, posypać pietruszką i delikatnie
wymieszać. Dodaję prażone na patelni nasiona dyni (ale tym razem zabrakło).
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)