29 listopada 2012

PENNE Z WARZYWAMI I INDYKIEM

Ten tydzień bardzo zapracowany, więc obiadki były szybkie i na dwa dni ;)



Penne z warzywami i indykiem

200 g makaronu penne pełne ziarno
200 g filetu z piersi indyka
100 g jogurtu naturalnego
warzywa mrożone (mieszanka chińska)
1 łyżka oliwy z oliwek
imbir, gałka muszkatołowa, papryka ostra
bazylia, natka pietruszki

Makaron gotujemy al dente. 
Indyka kroimy na małe kawałki, nacieramy imbirem, papryką i bazylią, następnie smażymy na łyżce oliwy. Dodajemy go do ugotowanego makaronu.
Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy gałką, papryką i natką, podsmażamy ok 8 minut i dodajemy do makaronu.
Na koniec dodajemy jogurt, mieszamy, chwilkę podgrzewamy, aby smaki się połączyły i podajemy.

Smacznego :)

1 komentarz:

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)