Ten tydzień bardzo zapracowany, więc obiadki były szybkie i na dwa dni ;)
200 g makaronu penne pełne ziarno
200 g filetu z piersi indyka
100 g jogurtu naturalnego
warzywa mrożone (mieszanka chińska)
1 łyżka oliwy z oliwek
imbir, gałka muszkatołowa, papryka ostra
bazylia, natka pietruszki
Makaron gotujemy al dente.
Indyka kroimy na małe kawałki, nacieramy imbirem, papryką i bazylią, następnie smażymy na łyżce oliwy. Dodajemy go do ugotowanego makaronu.
Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy gałką, papryką i natką, podsmażamy ok 8 minut i dodajemy do makaronu.
Na koniec dodajemy jogurt, mieszamy, chwilkę podgrzewamy, aby smaki się połączyły i podajemy.
Smacznego :)
pycha:) proste, szybkie, super przepis
OdpowiedzUsuń