3 listopada 2012

ZIELONE SPAGHETTI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Pyszne, proste i szybkie w wykonaniu, czyli to co lubię najbardziej!



Zielone spaghetti z wędzonym łososiem

składniki na 4 porcje:

opakowanie świeżego szpinaku
400 g makaronu spaghetti pełne ziarno
300 g wędzonego łososia
180 g jogurtu naturalnego
2 cebule
1-2 łyżki oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Makaron gotujemy  al dente. W tym czasie podsmażamy na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. 
Opłukany i osuszony szpinak rwiemy na mniejsze cząstki i wrzucamy na patelnię, dusimy na małym ogniu ok 5 minut. Dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.
Na koniec dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paseczki wędzonego łososia - wszystko mieszamy.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)