14 listopada 2012

RACUCHY PEŁNOZIARNISTE Z JABŁKAMI

Na dzisiejsze trochę pochmurne śniadanie zapraszam na racuchy z jabłkami.



Racuchy pełnoziarniste z jabłkami
   
składniki na ok 15 placków:
 
2 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki otrębów owsianych
1 szklanka jogurtu naturalnego
 1 szklanka mleka
2 jaja
1 łyżka słodzika Stewia w proszku 
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru 
szczypta soli
½ łyżeczki sody
4 jabłka

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować na gładką dość gęstą masę. 
Jabłka pokroić w kostkę - ilość według upodobań - posypać cynamonem i imbirem, dodać do masy. 
Na końcu delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. 
Smażyć na złoto.

Placki podajemy posypane cukrem pudrem z wanilią lub polane jogurtem.

Smacznego :)



2 komentarze:

  1. Anonimowy01 maja, 2013

    Fajne, ale .....W przepisie jest: połączyć wszystkie składniki, a potem: po usmażeniu polać jogurtem.Czy to oznacza, że do masy nie dodaje się jogurtu?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Faktycznie tak to napisałam, że nie wiadomo o co chodzi. Do masy dodajemy jogurt i dodatkowo polewamy jogurtem :) Mam nadzieję, że wyszły :)

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)