11 listopada 2012

CIASTO Z JABŁKAMI "SALCESON"

Miałam może 12 lat, kiedy pierwszy raz zrobiłam to ciasto. Pyszne, wilgotne, czekoladowe i z jabłkami. Skąd taka nazwa? nie mam pojęcia, ale ciasto polecam!


Ciasto z jabłkami "Salceson"

1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej
1/2 szlanki oleju
1/2 szklanki cukru brązowego
2 jaja
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao/karobu
cynamon
1/2 kg jabłek lub gruszek

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem.
Cukier ucieramy z olejem, dodajemy po jednym jajku, mąkę z sodą i kakaem/karobem a na końcu dodajemy jabłka.
Przełożyć ciasto do formy (18 x 27) wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 180 stopniach C ok. 35-40 minut.

Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. jest w piekarniku :) wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się :) Mam nadzieję, że równie dobrze smakował :)

      Usuń
  2. pyszneeeeeeee!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszneeeeeee!!!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)