Miałam może 12 lat, kiedy pierwszy raz zrobiłam to ciasto. Pyszne, wilgotne, czekoladowe i z jabłkami. Skąd taka nazwa? nie mam pojęcia, ale ciasto polecam!
1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej
1/2 szlanki oleju
1/2 szklanki cukru brązowego
2 jaja
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao/karobu
cynamon
1/2 kg jabłek lub gruszek
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem.
Cukier ucieramy z olejem, dodajemy po jednym jajku, mąkę z sodą i kakaem/karobem a na końcu dodajemy jabłka.
Przełożyć ciasto do formy (18 x 27) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach C ok. 35-40 minut.
Smacznego :)
jest w piekarniku :) wygląda super :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :) Mam nadzieję, że równie dobrze smakował :)
Usuńpycha
OdpowiedzUsuńpyszneeeeeeee!!!
OdpowiedzUsuńpyszneeeeeee!!!
OdpowiedzUsuń