27 listopada 2012

SZYBKA POMIDOROWA Z SOCZEWICĄ I AMARANTUSEM

Ostatnio brakowało czasu na wszystko, nawet na gotowanie. Moja propozycja na szybką i pożywną zupę :)

Szybka pomidorowa

500 ml przecieru pomidorowego
750 ml wody
1 szklanka soczewicy czerwonej
1/2 szklanki ziarna amarantusa
1 - 2 kostki warzywne (EnerBio)
papryka ostra lub kilka kropel Tabasco

Soczewicę, amarantus i kostkę wsypujemy do zimnej wody, gotujemy na małym ogniu ok 10 minut od czasu do czasu mieszając.
 Dodajemy przecier pomidorowy i paprykę ostrą lub tabasco do smaku, wszystko razem zagotować.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)