Ostatnio chodzi za mną szpinak :) Obiad na szybko...
1/2 opakowania ciasta francuskiego light
opakowanie świeżego/mrożonego szpinaku
opakowanie świeżego/mrożonego szpinaku
150g lekkiego serka wiejskiego
1 jajo
1 mała cebula
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Wyłączamy ogień, dodajemy serek wiejski i doprawiamy do smaku.
Ciasto francuskie przekroić na pół, wyłożyć farsz i zwinąć w rulonik, posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w 180 stopniach ok 20 minut (aż ciasto będzie złote)
Smacznego :)
sól, pieprz
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Wyłączamy ogień, dodajemy serek wiejski i doprawiamy do smaku.
Ciasto francuskie przekroić na pół, wyłożyć farsz i zwinąć w rulonik, posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w 180 stopniach ok 20 minut (aż ciasto będzie złote)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli podzielisz się opinią na temat przepisu! Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Zapraszam ponownie :)